pátek 7. června 2013

Rozšíření Warhammer: Invasion - Hidden Kingdoms oznámeno

S velkým potěšením jsem přijal informace k nově oznámenému rozšíření Hidden Kingdoms k naši nejhranější karetní hře Warhammer: Invasion.


Konečně jsi se dočkal Kódle ;-). Ano, už i neutrální rasy se dočkají svých hrdinů a hlavních měst. Ale pojďme na to po pořádku.


Každá z neutrálních frakcí se nyní stává samostatně hratelnou se svým vlastním hlavním městem a vlastní legendou. V rozšíření najdeme celkem 172 karet včetně 4 desek hlavních měst. Samozřejmě se tedy rozšíří rapidně balíčky Skavenů, Nemrtvích, Lesních elfů a Lizardmenů.


Novým prvkem budou ve hře hlavní města, která nemají ikonu příslušnosti k rase, ale tato čtyři nová města budou mít ikony, které mají specifické vlastnosti - herní efekt pro hráče.
Na obrázcích hlavních měst výše vidíte dvě z těchto ikon, zelenou a červenou. Tak například zelená říká: když je vyřešen útok proti tobě, uděl 1 nezrušitelné zranění jednotce, která se účastnila útoku.
Červená ikona: po určení prvního hráče během přípravy hry, odhoď horních 5 karet svého dobíracího balíčku.
Dále se ve hře objeví další dvě ikony na deskách hlavních měst a to světle zelená: po určení prvního hráče během přípravy hry, polož 1 kartu ze shora svého dobíracího balíčku do každé ze svých zón jako karty rozvoje (začni v Království, pokračuj v Bojišti a nakonec do Výpravy), a oranžová ikona: Máš 2 body síly v obou zónách Království a Výpravě. Sniž cenu k zahrání první jednotky Skaven, kterou hraješ do Bojiště v každém kole o 1.


No, mám za to, že FFG ani náhodou Warhammer: Invasion neodepsali, ač to tak mohlo vypadat, když oznámili změnu v intervalech vydávání rozšíření a zrušení rozšíření malých.
Je vidět, že se stále dávají záležet a každý fanda této skvělé živé karetní hry musí být po oznámení Hidden Kingdoms nadšen.
Na pultech obchodů se objeví ve třetím čtvrtletí 2013.

Žádné komentáře: