čtvrtek 15. prosince 2011

Deskové hry jinak - Elder Sign: Omens

Stolní hra od společnosti Fantasy Flight Games nazvaná Elder Sign, jejichž herní mechanismy jsou blízké oblíbené kooperativní hře Arkham Horror si člověk může zahrát i jinak, než na stole, jak jsme zvyklí. 
Nejda zdaleka o jedinou hru, kterou si můžeme zahrát také na tabletech, nebo mobilních telefonech. 


Elder Sign se od Arkham Horroru liší zejména tím, že hra neobsahuje herní plán a svým způsobem jde o hru karetní, kooperativní pro 1-8 hráčů s hrací dobou 1-2 hod. Ve hře je zastoupen silně prvek náhody ve formě kostek. 
Opět se tedy vydáme do světa plného různých nestvůr, které se nám budou snažit překazit snahu o zastavení Prasterého, který se snaží dostat do našeho světa. Cílem vyšetřovatelů je Prastarému v takovém jednání zabránit, případně ho v závěrečném souboji porazit. 

A právě tato hra je dostupná i pro mobilní zařízení pod názvem Elder Sign:Omens, kterou si mohou zahrát majitelé zařízení iPhone, iPad a produktů s operačním systémem Android (cena 77,88,-Kč). 
Jak hra vypadá na mobilním zařízení se můžete podívat na obrázcích níže. V případě, že si hru pořídím, určitě se k ní ještě někdy v budoucnu vrátím se svými postřehy z hraní. Jsem ovšem poněkud limitován znalostí, respektive neznalostí angličtiny, tak si pořízení této hry musím řádně rozmyslet. 


Pro zajímavost doplním, že na produktech společnosti Apple si můžete zahrát např. i oblíbený Smallworld společnosti Days of Wonder.

Žádné komentáře: